Principala » 2012 » Februarie » 29 » Azi fă cât pentru 4 ani
8:26 PM
Azi fă cât pentru 4 ani
Titlul nu-mi aparține, l-am împrumutat de la cineva și m-am gândit că e un bun îndemn pentru ziua de azi. Știu, e o zi ca oricare alta, o zi în care faci ceea ce ai fi făcut de obicei. Dar totuși nu e chiar așa. Din punct de vedere calendaristic ziua de azi e o dată la 4 ani. Și tot din acest punct de vedere, anul ăsta are o zi în plus care se adaugă la viața ta de om. Și atunci, nu crezi că ar trebui să consideri ziua de azi ca fiind una mai specială?

Azi fă cât pentru 4 ani

Trăiește ziua de azi ca și când ai fi conștient că nu o mai apuci decât peste alți câțiva ani. Scrie ceva, fă ceva și însemnează data. Să se știe că a fost azi. Eu, scriu aici și-mi las gândurile de azi tot aici.
Poate, doar poate am să scriu și ceva pe vreo hârtie ca să fie încă o amintire.
De ce? De ce aș face asta? Pentru că nu vreau să las să treacă ziua de azi ca și oricare altă zi. Vreau să o consider altfel și nu doar pentru că în calendar e trecută „29 februarie”. Nu, de fapt data în sine nu are vreo valoare semnificativă ci doar că nu e în fiecare an.

...

Am fost întrebată dacă nu cumva e un pic cam exagerat faptul că eu scriu zilnic aici pe blog. Răspunsul meu e: nu. Chiar nu e, mai ales pentru că o fac pentru că vreau și nu pentru că aș fi obligată. Nimeni nu mă obligă să intru zilnic aici și să-mi aștern gândurile cu ajutorul cuvintelor. Chiar dacă uneori îmi lipesește imaginația, creativitatea, originalitatea eu tot vin aici. De ce? Pentru că mi-am propus ceva și nu dau înapoi ca o lașă. Nu, sunt doar un pic mai mult încăpățânată și vreau să îmi ating obiectivele.
Știu, fără luptă nu rezolvi nimic. Am zis-o de atâtea ori încât ar fi culmea să nu o cred chiar eu. Chiar dacă uneori, nu fac altceva decât să mă „lamentez” ironizându-mi existența și trăirile, asta nu înseamnă cu nu privesc lucrurile așa cum trebuie, mai ales dintr-o altă perspectivă și nu cea negativă.
Da, mi se întâmplă să am parte de pesimism în viața mea și-l am, îl recunosc chiar dacă nu îl dau la o parte așa cum ar trebui. Probabil că nu am destul curaj ca să-i spun să plece, așa cum ar fi fost mai simplu.

Viața nu trebuie să fie așa, ea trebuie să fie altfel, să fie ... mai frumoasă încercând ca tu să o faci mai frumoasă. E ca și o floare care vrea să înflorească dar nu este udată iar o floare fără apă, se știe se usucă. Și atunci, unde îi este frumusețea? Nu mai este pentru că i-a fost luată.
Ce ar trebui să facem noi? Chiar așa, ce ar trebui să facem? Să ne „plângem” că nu reușim să avem ce ne trebuie sau că nu am făcut ceea ce trebuie?
Nu, clar nu ... asta nu e o rezolvare ... e o greșeală!
Fiecare dintre noi a făcut câte ceva greșit și a învățat din asta. Nimeni nu e scutit de greșeli. Absolut nimeni.
Haide să ne lăsăm duși de val, uitând vechiturile din gânduri privind cu încredere către un viitor mai bun pe care să-l facem noi! Se poate, știu că se poate. Și nu în orice caz cu „nu pot” pentru că este o vorbă: „nu există nu pot doar nu vreau”. Și câteodată cât de adevărată e.

Am să mă opresc aici momentan încheind cu:

Azi fă cât pentru 4 ani pentru că e o zi bună.


Vizualizări: 784 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: zi buna, azi fa cat pentru 4 ani | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]