Principala » 2012 » Februarie » 20 » Gânduri din trecut I
6:19 PM
Gânduri din trecut I
Așa cum am spus ieri, începând de astăzi am să caut gânduri din trecut de pe niște hârtii vechi de câțiva ani.

Am găsit câteva. Chiar dacă stiloul nu și-a pus amprenta pe toate și a lăsat și creionul și pixul să scrie, totuși diversitatea hârtiilor e interesantă. Am hârtii îngălbenite, cu linii, cu pătrățele, fără linii, mai albe dar nici una nu e așa cum ar fi trebuit să fie inițial. Fiecare are ba câte o ruptură, ori nu e întreagă, ori șifonată.

Poate că, într-un articol, pe viitor voi face poze la câteva dintre ele și le voi posta pe aici pe undeva.

Aceste gânduri nu au scopul de a amuza sau de a face o comparație între gândurile de acum și cele de atunci. Sunt doar gândurile de atunci.

Prima serie de gânduri o încep cu o hârtie îngălbenită scrisă cu stiloul, singura de altfel care are data scrisă (până acum n-am găsit o alta cu dată și tare rău îmi pare).

Marți, 5 februarie 2008

Cuvinte nespuse

Sunt doar niște cuvinte, cuvinte nespuse ...
Sunt clipe în care poate am vrea să uităm multe lucruri dar nu reușim. Sunt gânduri care am vrea să nu existe, dar totuși ele sunt acolo. Și nu știm dacă e bine că ne gândim tocmai la cine nu trebuie. Sau așa credem noi. Sunt vise care cu multă voință pot deveni realitate. Dar vrem cu adevărat acest lucru?
Sunt multe întrebări la care nu avem răspuns ... Dar oare vreodată le vom afla răspunsul? Nu se știe ... Nu are rost să ne frământăm cu lucruri care numai dureri de cap ne dau. Să ne păstrăm calmul, să lăsăm curiozitatea la o parte și speranța să ne îndrume. Nu e foarte greu să poți uita unele lucruri dar e mai greu să vrei cu adevărat să le uiți. Nu poți spune vreau să te uit. Tocmai când spui vreau să te uit te gândești ... Nu e bine. Trebuie să ne ocupăm timpul cu altceva, să ne găsim o ocupație care să ne ajute într-un fel sau altul să uităm anumite lucruri. Avem atâtea gânduri  încât nu mai știm dacă ne gândim cu adevărat la ceva anume. Ascultăm o melodie și spunem „e drăguță” fără să ne gândim dacă ne place cu adevărat sau doar vrem să ne placă melodia respectivă. Dacă te întreabă cineva „care e melodia ta preferată?”, stai pe gânduri ... nu mai știi din atâtea melodii pe care să o alegi și spui una la întâmplare care, poate nu e chiar preferata ta. Sunt atâtea cuvinte, cuvinte nespuse ... Oare și pe acestea vrem să le uităm? Să ni le scoatem din minte, să nu le mai auzim, să credem că nu au existat, dar de ce? Sunt niște cuvinte simple, ca toate celelalte dar poate nu îndrăznim să le spunem. Poate că sunt doar niște gânduri ale noastre care le păstrăm în noi și vrem să rămână acolo mereu. Dar întotdeauna trebuie să fie cineva să ne asculte, așa ar trebui ... dar nu găsim persoana potrivită și de încredere.
E foarte greu ... din ce în ce mai greu ...
Vizualizări: 571 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: ganduri din trecut | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]