Principala » 2011 » Octombrie » 17 » Nu-ți face griji, mâine va fi mai bine!
9:51 PM
Nu-ți face griji, mâine va fi mai bine!
Cât de adevărată este această frază „nu-ți face griji, mâine va fi mai bine” nu aș putea să spun. Pentru mine e o încurajare, indiferent de consecințe. Când zic „consecințe” mă refer la ceea ce se poate întâmpla mâine. „Mâine” e ceva incert. Degeaba ai în față planul zilei de mâine, pot interveni schimbări pe parcurs, schimbări neașteptate. Și de ce să nu fie acele schimbări pozitive? Un pesimist ar spune „astăzi nu e bine, mâine va fi și mai rău”. Adevărat pe de-o parte și fals pe de altă parte. Putem oare să prezicem viitorul? Nu, nu putem. Dar, totuși, putem să știm ce vom face mâine. Fie că stăm acasă, fie că vom găti sau nu, nu contează. Acestea sunt lucruri dinainte stabilite și nu preziceri. 

Am început cu „mâine” și revin înapoi la griji. Da, cu toții avem sau ne facem griji pentru diverse lucruri, anumite persoane sau noi înșine. Dar oare cât de bine e să ne facem griji pentru ziua de mâine? Că va fi așa, că va fi altfel, mai bine, mai rău. Eu cred că nu e chiar atât de bine. Sunt niște griji inutile. Trebuie mereu să corelăm prezentul cu grijile noastre. Să ne facem griji că azi nu am făcut ce ne-am propus pentru ca să facem mâine. Sunt sigură că mulți ar spune: „Dar ce? Dacă nu am un loc de muncă și din cauza asta ce să pun pe masă nu ar trebui să-mi fac griji?”. Nu, răspunsul e nu. Orice problemă are rezolvare, implicit și aceasta. Îți cauți un loc de muncă și vei avea. Și iar aici diverse păreri „dar e greu, în zilele noastre să-ți găsești un loc de muncă”. E greu, da. Dar cine a zis că ceva e ușor? Nimic nu e ușor atâta timp cât tu nu ai habar de acel ceva. Când ști, deja se schimbă „placa” și devine mai ușor acel lucru. Exact, devine mai ușor pentru că ai făcut în așa fel încât să fie mai ușor. Caută și vei găsi, luptă și vei reuși, speră și dorința ți se va îndeplini.

Și să nu mai zic de altfel de „griji”. Griji de genul „am ceva dar vreau altceva și nu știu cum să fac ca să obțin acel altceva” sunt destul de frecvente. Nu ne mulțumim cu ce avem și vrem altceva mai bun. E normal, avem o gândire din asta mai „am asta dar vreau și asta deși nu am chiar nevoie”. Cine nu gândește măcar o dată așa indiferent despre ce ar fi vorba? Eu nu știu pe nimeni personal. Ceea ce vreau să spun e că ne facem griji inutile. Dacă vrem ceva neapărat și chiar neapărat, muncim și obținem acel ceva. Dar să nu ne facem griji că nu vom obține ceea ce dorim. Deși la final e un „nu” să ne gândim că poate nu merita și e mai bine așa.

Acum că am terminat cu grijile și mâine voi continua cu ultima parte adică „bine”. Știu că „bine” e un cuvânt complex și se referă la n chestii dar în momentul de față mă refer la varianta lui simplă în care bine = bine și nimic altceva.

Să revin la ideea de la început, cea despre griji, mâine și bine (varianta scurtă).

Mesajul e cât se poate de simplu:

Griji (NU) -> Mâine -> Bine

E chiar un îndemn! Nu sunt eu o optimistă convinsă dar nici o pesimistă totală. Sunt undeva între. Nu-mi pot da seama care dintre ele: optimistul sau pesimistul are un 50% + 1. Ar fi greu să mă decid.

E exact așa cum e... mereu poate fi mai bine!

„Nu-ți face griji, mâine va fi mai bine!”

Și pe final, recomand o melodie care se leagă întrun fel sau altul cu tema.

Vizualizări: 469 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: bine, griji, maine | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]