Principala » 2011 » Septembrie » 11 » Să gândim pozitiv
9:34 PM
Să gândim pozitiv
Nu există vreun moment anume în viață pentru ca să gândim pozitiv. Eu cel puțin cred că trebuie să avem mereu alături de noi o doză de optimism și să lăsăm negativismul deoparte. De ce? Pentru că negativismul nu ne ajută, ci ne încurcă mai mult. Ne distruge întrun fel sau altul starea de bine pe care am putea-o avea. Și spun că am putea-o avea pentru că de noi depinde în mare parte (nu zic în totalitate pentru că sunt situații când nu mai depinde de noi ci e determinată de alții) starea pe care o avem. Să gândim pozitiv nu e așa greu precum pare uneori. O soluție ar fi (mai ales atunci când simțim că avem probleme) să ne „autoîncurajăm” spunându-ne: „totul va fi bine”.




Poate părea o absurditate dar părerea pe care o avem despre capacitățile noastre contează foarte mult. Dacă nu avem încredere în noi înșine atunci cum să ne poată aprecia ceilalți? Totul pornește de la gânduri fie ele pozitive ori negative. Cu o gândire negativă e clar că nu evoluăm, nu înaintăm așa cum ne-am dori. 
O gândire pozitivă ne ajută mult mai mult decât am putea crede. 
Sunt sigură că avem cu toții probleme dar nu cred că sunt fără rezolvare. Câteodată durează mai mult timp până se rezolvă și iar, nu trebuie să ieșim din acea starea optimistă/pozitivă. Vor veni și alte zile mai bune, mult mai bune decât cele cu probleme. 


Să gândim pozitiv pentru că o viață pozitivă e o viață în care totul are rezolvare (mai mult sau mai puțin) și pentru că doar așa putem să ne simțim bine alături de ceilalți și de ce nu, cu noi înșine. 

Vizualizări: 416 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: gandire pozitiva | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]