Principala » 2012 » Septembrie » 5 » De ce-ți e mai tare frică, nu scapi sau da!
0:30 AM
De ce-ți e mai tare frică, nu scapi sau da!
A mai trecut încă „ceva”. Am scăpat. Mă bucur că am scăpat.

„Atunci când nu-ți dorești ceva cu toată puterea ta, acel lucru nu se va întâmpla.” - sper că am dreptate.

Mă tot gândeam la cât de aberantă e zicala următoare: „De ce-ți e mai tare frică, nu scapi.” Nu e deloc adevărată. Absolut deloc. Nu știu cine a inventat-o dar a avut o inspirație mai proastă decât o am eu acum. Și a mea tinde spre zero. Chiar așa!

Aș vrea să mi-o scot din cap, uneori parcă mi-o mai zic ... probabil din cauză că am mai auzit-o spusă de alții. Data viitoare când o să o mai aud am să zic că e „extrem de aberantă și falsă”.

De ce? Pentru că nu e aplicabilă în realitate. De exemplu, „de moarte nu scapi nici dacă ți-e frică, nici dacă nu-ți e”. Sau, ți-e frică de niște examene pe care oricum trebuie să le dai. E clar, nu scapi de ele. Sau de critici, sau de orice altceva. Sunt doar niște exemple, ele pot continua la infinit. De toate astea nu scapi oricâtă frică ai avea sau nu ai avea.

Nu vreau să mai aud această zicală. Am să folosesc inversul ei: „De ce-ți e mai tare frică,  poți scăpa - în visele tale în care dormi și totul e bine”. Poate așa schimbată, e mai bună dar tot nu. Îmi displace și gata.

E oribilă și tot ce vreau e să nu o mai aud.

Rămân totuși la ideea mea: „Atunci când nu-ți dorești ceva cu toată puterea ta, acel lucru nu se va întâmpla.”

Pare mult mai reală și valabilă pentru cazurile în care lucrurile pot să nu se întâmple. Nu are cum să fie valabilă pentru cazurile în care lucrurile nu pot fi evitate și se întâmplă ori vrei, ori nu vrei.

Îmi alung această zicală din cap ascultând muzică. Recomandarea de azi este:

Vizualizări: 607 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: de ce-ti e mai tare frica, nu scapi, scapi | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]