Principala » 2012 » Februarie » 6 » Fără da și fără nu
0:23 AM
Fără da și fără nu
Zilele astea mi-am adus aminte de un mini joc pe care îl mai jucam în copilărie. Cred că ideea a fost furată de la o emisiune tv din vremea aceea.

În ce constă jocul?
Simplu, tot ce trebuie să faci e să nu folosești cuvintele da și nu timp de un minut (sau o altă durată de timp prestabilită de dinainte) în care îți sunt puse tot felul de întrebări ciudate. Întrebări la care cu greu reușești să te abții să spui nu. Nu se acceptă tăcerea. Ești eliminat din joc dacă faci așa ceva și pe deasupra te poți alege și cu o pedeapsă. Asta e în funcție de regulile stabilite de jucători.

Cu siguranță, e un joc cunoscut de mulți. Mie mi se pare chiar amuzant, mai ales atunci când reușești să te abții să spui „nu, nu-mi place”. Oricum, sunt alte alternative de răspuns gen: absolut deloc, nici măcar 0%, chiar mai puțin de 0” etc. Dar în situații de alea în care ți se repetă „spune nu, nu, chiar nu zici nu?” e cam greu dar nu imposibil.

Totuși, „da”-ul e mai ușor de evitat putând afirma ceva fără a-l folosi direct. Se poate foarte bine spune „îmi place” în loc de „da, îmi place.”.

Amuzantă și destul de interesantă această rememoare.
Eu cel puțin cred că se poate evita nu-ul și ca o provocare pentru mine, următorul articol îl voi scrie fără urmă de „da” și de „nu”. Greu, huh? Cam da, mai ales la câte nu-uri am scris azi pe aici.


Vizualizări: 483 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: fara da, joc, fara nu, yes or no | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]