Principala » 2012 » Noiembrie » 15 » Mulțumirea de sine
1:50 AM
Mulțumirea de sine
Astăzi am să dau versurile la o parte și am să las loc gândurilor mele scrise sub formă de fraze.

„E noiembrie, un noiembrie care se scurge încet și își arată fața tot mai mult. E frig ...”

Parcă ar suna bine așa un început de poveste dar nu, nu un alt început ... pentru că am povești „în așteptare”. Poate că le-am lăsat să aștepte prea mult, sau poate că nu a fost să fie. Tot ce știu e că „mulțumirea de sine”, dacă ar fi să o pun între 0% -> 100% ... ar fi undeva pe la jumătate și atât. Și asta din cauza acelor lucruri neterminate.

Am început cu un exemplu personal pentru a continua altfel.

Mulțumirea de sine e de cele mai multe ori evaluată într-un mod absolut greșit. Suntem din ce în ce mai greu de mulțumit și avem impresia că nu e suficient ce facem, cum facem și cât facem.

Vedem în noi o eroare ce trebuie remediată, deși uneori chiar nu e nevoie.

Exemple negative vedem mai mereu în jurul nostru. Fie că e la televizor, fie că e pe stradă etc. (nu contează locul) ... ne creăm impresia că nu suntem destui de buni.

Asta pentru că, cei pe care îi vedem au un altfel de nivel față de noi. Un nivel pe care nici nu ar trebui să ni-l dorim.

Ei vor să ne ademenească cu falsuri, făcându-ne dezamăgiți de noi înșine pentru a le da lor dreptate ... simțindu-ne inferiori.

Și atunci, cum putem crește mulțumirea de sine? Prin simplul refuz de a ne compara cu ceilalți.

Ceea ce facem, felul în care o facem și când o facem depinde doar de noi. Putem obține multe ... dar nu stând și așteptând, ci făcând. Fapte, fapte și iar fapte.

De credem că nu suntem în stare, atunci să ne demonstrăm nouă înșine de ceea ce suntem în stare! De atât de multe lucruri, încât cei din jurul nostru pot trece pe lângă noi ... fără să ne influențeze cu modul lor de a ne face să ne simțim inferiori.

Să ai o mulțumire de sine, pentru ceea ce ai reușit până acum în viață e mai mult decât o acceptare, e o cale spre o viață mai bună. O viață în care tu decizi ce și cum faci!

P.S. Anul încă nu e gata, mai am timp să recuperez și să termin măcar câteva din „lucrurile neterminate”.


P.P.S. Melodia de mai sus nu are nici o legătură cu tema din acest articol dar, pur și simplu îmi place.
Vizualizări: 523 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: reuşită, multumire, de sine, sine | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]