Principala » 2013 » Februarie » 21 » Vizualizări și treceri
2:05 AM
Vizualizări și treceri
Astăzi, venind în drum spre casă cu tramvaiul ... am revăzut (îi mai văzusem și în trecut) un grup de oameni. Acești oameni sunt niște oameni cu probleme, pur și simplu mai diferiți de noi, cei care avem de exemplu un corp sănătos sau o gândire lucidă 99% din cazuri. Au ieșit undeva în oraș și erau tare fericiți din cauza asta. Au coborât în aceeași stație în care am coborât și eu. I-am auzit cântând, ceea ce îi făceau să pară ca fiind veseli.

Cu siguranță erau, în lumea lor acest simplu ieșit era o bucurie.

Vizualizări și treceri

Mă gândeam să spun pe scurt despre „vizualizările și trecerile” noastre pe lângă astfel de persoane.

Doar pentru simplul fapt că nu sunt la fel ca noi îi tratăm diferit, evitându-i pe cât posibil. Dar oare ce vină au ei că sunt așa? Eu cel puțin nu văd să aibă vreuna.

Sunt și ei oameni, așa cum suntem și noi.

Există diferențe, într-adevăr ... și asta pentru că noi le facem să fie.

Ne impunem limite și creăm standarde. Categorisim oamenii în frumoși, urâți, proști, deștepți, normali, nebuni și multe altele categorii.

De ce? Pentru că nu putem accepta faptul că suntem unici și că fiecare are ceva care îl face să fie altfel față de cum suntem noi.

Ne considerăm ba urâți, ba frumoși ... ba ne considerăm de o deșteptăciune rară și când vedem pe unul că nu știe să facă un lucru pe care noi îl știm face, spunem de multe ori „uite ce prost e”.

Făcând asta, uităm să-i vizualizăm pe cei care ar avea nevoie de privirile noastre. Uităm să oferim o mână de ajutor sau chiar un simplu zâmbet.

Fericirea unora poate fi total aparentă sau poate fi o fericire care înseamnă mai mult decât ar însemna pentru noi.

Tu cât de fericit ai fi fost doar pentru că ai ieșit la o plimbare în oraș? Probabil că ți s-ar fi părut ceva normal pentru că o poți face oricând. Pentru că ai acea posibilitate de a te bucura de frumusețile naturii în orice moment, așa cum alții nu o pot face oricând.

Dar tu, uiți să o faci. Uităm ... pentru că suntem prea prinși cu noi, cu ceea ce avem și nu avem.

Sunt clipe în care vizualizăm și trecem mai departe. Majoritatea clipelor sunt așa.

Ne este teamă să facem într-un fel sau altul cunoștință cu „persoane cu probleme” doar pentru că ni se pare a fi ceva greșit. Nu, nu e. E ceva normal, așa ar trebui să fie.

Suntem unici în felul nostru și dacă ar fi să ne uităm mai bine la noi înșine, cu siguranță am găsi tot felul de „probleme”. Nu suntem perfecți și nici nu vom fi niciodată.

Să nu mai vizualizăm și doar să trecem.

Să ne și oprim.

Atât.

+ puțină muzică (care are sau nu are legătură cu tema aleasă dar care îmi place).


Vizualizări: 471 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: treceri, vizualizari | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]