Principala » Articole » Secretele familiei Denvers

Secretele familiei Denvers: Introducere în orășelul Spinc

      E frig. Deși e abia luna octombrie, un frig ciudat și apăsător a cuprins întregul orășel. Vântul bate din ce în ce mai tare făcând ca frunzele copaciilor să fie aproape toate pe jos... iar locul să pară părăsit. Dar nu era deloc așa. 

     Casele, cele mai multe micuțe și doar câteva mai mari, păreau ca și nelocuite. Asta poate pentru că, întunericul își face prezența la o oră din ce în ce mai devreme iar cei mai mulți dintre locuitori evită să stea afară prea mult timp.

     Drumul, pustiu... e ora 7 seara... din cauza asta pare lipsit de veselie, o veselie care e de obicei dimineța când cei mai mulți din locuitori își fac apariția. Unii, ca să meargă la servici, alții ca să meargă la școală... unii ca să își facă cumpărăturile matinale... iar câțiva dintre ei, puțini ce-i drept să vadă ce se mai întâmplă prin orășel, analizând fiecare mișcare cu foarte multă atenție. Una dintre acele persoane, foarte curioase de altfel este Gemina Iner. Se trezește destul de devreme, deși nu are prea multe de făcut, și își face apariția în fața casei în care locuiește Reta Suner pe la 9 dimineața ca să discute despre ce s-a mai întâmplat cu o zi înainte și în dimineața respectivă. Sunt foarte puține lucruri care le scap celor două doamne, trecute bine de vârsta a doua. 

    Unul din principalele subiecte de discuții este cel despre familia Denvers. E o familie cu renume și cu o stare socială mult peste cea a locuitorilor obișnuiți din orășelul Spinc. Spre bucuria doamnei Iner, această familie își are casa chiar peste drum față de casa ei, astfel încât poate observa de la geamul primei camere care dă la stradă, mai tot ce se întâmplă cu ei. Ce și-au mai cumpărat, cine vine, cine pleacă... tot trebuie să știe Gemina, că altfel nu poate avea o zi liniștită.

     Familia Denvers, puțin cam nepăsătoare de ceea ce se întâmplă pe stradă, e mai mereu în centrul atenției fără să facă ceva anume, sau ceva interesant. Familia, nu prea numeroasă, este formată din Martin Denvers, soția lui Marta și cei trei copii: Tania, Eliza și Daniel. Daniel a fost mereu băiatul tatălui, luându-l ca exemplu în cam tot ceea ce făcea și tocmai de asta i-a urmat calea, lucrând și el la compania pe care bunicul lui a construit-o cu atâta trudă. Tania nu e la fel de interesată ca și Daniel de companie, încât preferă să-și urmeze visele și să facă ceea ce-i place cel mai mult: să cânte la pian. Prietena ei cea mai bună, Enia Suner este și ea pasionată de pian astfel că își petrec mult timp împreună repetând la pian. Eliza, fiica cea mică a soților Denvers încă nu știe ce vrea să facă după terminarea liceului. E și nepăsătoare și neinteresată. Crede că are timp destul să se gândească la asta deși nu e chiar așa. Fiecare dintre ei își trăiesc viața fără să țină cont de cei din jur și mai ales de vecinele mult prea curioase.

    Oricât ar încerca doamna Iner și doamna Suner nu reușesc să intre cu adevărat în interiorul casei Denvers. Enia Suner, fiica doamnei Suner nu spune nimic din ceea ce află ca și prietenă a Taniei pentru că, după părerea ei aceste lucruri nu se spun. Și din această cauză dar nu numai, cele două doamne au impresia că e ceva la mijloc acolo, ceva ce nu s-a spus... ceva ce nu se vrea a fi aflat.

    E adevărat... un mister ciudat cuprinde întreaga casă și în același timp întreaga familie... 

    Bine ai venit în orășelul Spinc! Consideră că și tu faci parte din el... și nu uita... și tu poți afla care e misterul...

Categorie: Secretele familiei Denvers | Adăugat de: admin (21 Noi 10) | Autor: ”O umbră în întuneric...”
Vizualizări: 520 | Comentarii: 1 | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 1
0
1 AndreY (21 Noi 10 7:54 PM) [Intrare]
Abea astept continuarea. întradevãr Orãselul pare sã fie plin de mistere...

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]