Principala » Articole » Secretele familiei Denvers

Secretele familiei Denvers: Capitolul I: De negăsit...
      E luni, 12 octombrie. O zi cu totul simplă ce nu pare a fi ieșită din comun sau diferită de celelalte zile monotone, cu același aer greu și apăsător ce străbate orășelul Spinc. Ai putea crede foarte ușor că nimic nu poate sta în calea decurgerii lucrurilor firești care fac parte din rutina tuturor locuitorilor. Pentru că da, rutina o poți găsi în orice casă, în orice colțișor de stradă... aceeași oameni care fac aceleași lucruri zi de zi. Uneori ai putea spune că e chiar plictisitor să îți construiești viața pe baza unor mișcări comune ce trebuie făcute la anumite ore dinainte stabilite. Și este. chiar foarte plictisitor dar niciunul dintre cei care trăiesc aici nu și-ar putea imaginea viața altfel, cel puțin nu acum. Poate întro altă viață sau poate dacă unele lucruri s-ar schimba, nu ar mai fi la fel cum au fost până acum. Dacă...

      E deja ora 6 și jumătate, ora de trezire pentru majoritatea celor din Spinc dar nu și pentru Gemina Iner. Pentru că ea se trezește înaintea tuturor, la ora 6. Nu are prea multe de făcut dimineața și totuși ea la 6 și jumătate, când toți ceilalți abia se trezesc, ea își pregătește locul din fața geamului de la care observă fiecare mișcare ce are loc pe strada ei, puțin cam îngustă. Nu-i scapă nimic, absolut nimic... și tocmai asta îl enervează cel mai mult pe Sarton, unicul ei fiu. Nu-i place să fie privit pe ascuns atunci când pleacă de acasă, să-i fie cronometrate toate mișcările, să i se spună ce și cum trebuie să facă. Știe că nu o poate schimba, că nu o poate face să nu mai fie atât de curioasă. S-a împăcat cu gândul acesta de foarte mulți ani.

     Pe partea cealaltă de drum, în casa familiei Denvers, Dorotea pregătește micul dejun. Dorotea, o femeie trecută cu mulți ani de vârsta a doua este ca o membră a acestei familii. În tot acest timp, aproape 30 de ani, a reușit să obțină încrederea de care avea nevoie pentru a fi considerată o persoană fidelă pe care să te poți baza atunci când ai nevoie de ceva. S-a mutat de 4 ani, de când a rămas văduvă, aici la cerința strictă a domnului Denvers. Fiica ei în vârstă de 29 de ani s-a căsătorit acum 6 ani mutându-se cu noul ei soț întrun alt stat, lăsând-o pe Dorotea singură. Dorotea, o femeie cu mult tact și bun simț știe tot ce se întâmplă în casă, fiind la curent cu tot ceea ce s-a spus și ce nu s-a spus.

     A devenit mai mult decât o obișnuință ca Martin Denvers să meargă în orașul Rezoti, nu foarte îndepărtat de orășelul Spinc, unde se află sediul companiei de brânzeturi. Datorită tatălui lui care de altfel a pus bazele acesteia, această companie a devenit una cu renume în întrega regiune.

    Lui Martin îi place foarte mult să conducă așa că preferă să meargă de unul singur până acolo, ca să verifice situația companiei și să se asigure că totul funcționează așa cum trebuie. Un drum de aproximativ 2 ore care lui i se pare mult prea puțin ajunge să fie doar o oră. Mașina a fost oprită din cauza unei persoane ce se afla în mijlocul drumului.
    - Coboară din mașină acum!
    - Ce? Ce s-a întâmplat? Cine ești?
    - Taci și nu mai pune atâtea întrebări.
    A început să simtă cum un fior rece îi străbate întreg trupul iar mâinile să-i tremure din ce în ce mai tare. Parcă și-a pierdut glasul, parcă toate aceste lucruri nu i se întâmplau lui. Nu... voia să creadă că e un vis, un vis urât... un coșmar dar din păcate era crudul adevăr. Nu putea fugi. Era înconjurat de pustiu, un drum lung și mult nimic. A respirat adânc și a rostit:
    - Ce vrei de la mine?
    - Vreau doar să-mi semnezi documentul ăsta. Dar cât mai repede că nu am timp de pierdut. Haide! Ia pixul odată.
    Vocea acelei persoane i se părea dură, mult prea dură. Era clar un ordin.
    - Și dacă nu vreau ce se întâmplă? Ce-mi faci?
    - Ești exact ca tatăl tău. Și el a reacționat la fel. De asta a pățit ce a pățit.
    - Nu știi nimic! Tatăl meu a suferit un accident. Nu mai vorbi prostii.
    - Se pare că tu nu știi nimic. Nu a fost niciun accident. Semnează și taci.

    O liniște absurdă a cuprins întreg ținutul. Nu era nimeni prin preajmă, nimeni care să îi sară în ajutor. Pur și simplu nu voia să renunțe atât de ușor la compania lui. Căci da, dacă semna acel document își pierdea toate drepturile asupra ei  iar el nu voia acest lucru. Nu voia ca munca tatălui lui să se piardă. Dar ce putea să facă? Un aer rece și o imagine ștearsă e tot ce a mai rămas acum...

    Au trecut deja 3 ore de când trebuia să ajungă la compania de brânzeturi. Ceva se întâmplase. Știa asta și Marta, soția lui. Martin întotdeauna suna acasă când ajungea la companie dar astăzi nu... A ridicat receptorul cu multă teamă și frică sunând acolo ca să întrebe de el. I s-a spus că el nu e acolo și că nici nu a fost. S-a făcut toată albă la față, receptorul căzându-i din mână. Speriată sau poate mai mult îngrijorată era la un pas de a leșina. Dorotea fiind prin preajmă a reușit să o prindă în brațe pentru ca ea să nu cadă.
    - Doamnă Denvers ce s-a întâmplat?
    - A dispărut... a dispărut Martin!
     
Categorie: Secretele familiei Denvers | Adăugat de: admin (23 Noi 10) | Autor: ”O umbră în întuneric...”
Vizualizări: 539 | Comentarii: 2 | Cuvinte cheie: un mister, disparitia lui Martin Denvers | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 2
0
2 ioni_boni (26 Noi 10 8:23 PM) [Intrare]
Mai! Tu scrii tare frumos!
Cauta o editura si scoate carte!
E pacat ca un asa talent sa ramana nedescoperit:)

Răspuns: Mulțumesc foarte mult pentru apreciere și încurajare. ”Niciodată să nu spui nu...” dar totuși eu cred că ar fi mai mult un vis care nu ar deveni realitate. Aș fi mai mult decât încântată dacă aș avea o astfel de oportunitate dar trebuie să mă trezesc la realitate...
0
1 AndreY (23 Noi 10 11:56 PM) [Intrare]
Idea care s-ar putea scoate la moment: pe tatãl lui l-au ucis cãci n-a vrut sã semneze nimic......... Dar OARE e chiar asa ............ Sã vedem.... smile

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]