Principala » 2011 » Octombrie » 12 » „Încercarea moarte n-are”
11:43 PM
„Încercarea moarte n-are”
Așa cum spune și titlul, astăzi m-am gândit să scriu puțin despre expresia „încercarea moarte n-are”. Nu cred că există cineva care nu a auzit de această expresie enervantă uneori. Îmi aduc aminte de o fază din școala generală în care mi se spusese asta, mi se repetase de mai multe ori dar eu nu voiam să încerc. Știam că nu pot să fac acel lucru, eram conștientă de acest lucru, sunt și acum. Nu înțeleg insistența. Mi se pare ceva „enervant”, mai ales când vine vorba de încercări.

Dacă tu vrei să încerci, încerci fără să ți se spună de „n” ori. 

Totuși, încercarea nu are moarte. Să înțeleg că trăiește mereu și mereu, iar și iar. Mă gândeam așa, că o încercare poate să aducă moartea. Ca de exemplu:

„- Și spune-mi, ai mai condus până acum vreo mașină?
 - Nu. Chiar deloc dar mi-ar place să conduc.
 - Și atunci de ce nu încerci? Poți să folosești mașina asta.
 - Nu știu ce să zic, mi-ar fi frică.
 - Frică?!? N-are de ce. Haide, încearcă! Ști doar că încercarea moarte n-are.
 - Știu... dar totuși... nu m-aș risca.
 - Ce pierzi dacă încerci? Aici nu te vede nimeni. Încearcă!
 - Bine... bine. Hai că încerc.
 - Așa te vreau! Și nu uita încercarea moarte n-are.

 Se urcă în mașină. O pornește. Încearcă să o conducă deși real nu mai făcuse asta iar jocurile nu i-au arătat prea multe. La un moment dat, ajunge cu mașina într-un copac. Lovitura îi este fatală.”

Exemplul pe care l-am dat este unul pur fictiv. Dacă în realitate s-a întâmplat asta nu am cum să știu.

Ceea ce voiam să scot în evidență e faptul că deși încercarea propriu-zisă nu are moarte, încercarea poate aduce moartea.

Pe final, aș vrea să propun două melodii care îmi plac. Ele fac parte din categoria post-rock. Conform wikipedia, post-rock-ul este un subgen muzical aparținând rock-ului alternativ și celui progresiv/psihedelic, caracterizat prin folosirea instrumentelor tipice muzicii rock, însă folosind ritmuri și pasaje texturate atipice genului.
Mai pe scurt, asta ar însemna „muzică instrumentală cu instrumente tipice muzicii rock”. Nu știu prea multe formații care cântă post-rock dar „Explosions in the sky” chiar merită ascultată. În plus, și videoclipurile melodiilor lor sunt ceva aparte. De asemenea lungimea melodiei e să zicem, cât două melodii „normale”. 

Audiție plăcută.

Be Comfortable, Creature from Explosions in the Sky on Vimeo.

Last Known Surroundings from Explosions in the Sky on Vimeo.

Vizualizări: 530 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: Post Rock, explosions in the sky, incercarea moarte n-are | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]