Principala » 2013 » Aprilie » 19 » Nevoi false sau adevărate
1:44 AM
Nevoi false sau adevărate
Suntem înconjurați de nevoi. Atât de nevoi false cât și de adevărate.

Sursa de inspirație de azi mi-a venit tot de la un client pe care l-am rugat să-mi spună un număr de telefon, adresă de e-mail (pentru că era necesar). A zis că nu are, susținând că:

„Nu le am eu cu telefoanele sau internetul, eu îs cu munca.”*

*răspunsul poate că nu e identic cu cel original. Nu doar că nu am vrut să o folosesc în totalitate o replică ce nu-mi aparține ci și pentru că nu mai țin minte cuvintele exacte.


Poate părea ciudat, în ziua de azi, ca o persoană tânără să nu aibă un telefon mobil, să nu fie în lumea internetului. Doar poate, pentru că, era clar acea persoană nu avea nevoie propriu-zis de un telefon. Voia doar să muncească.

Gândindu-mă așa, pot da de dependența multora dintre noi, cei care avem și folosim internetul. Suntem pur și simplu dependenți. Chiar și de telefoane. Dar oare această nevoie a noastră e una adevărată sau una falsă? Avem nevoie într-adevăr de toate astea în viața noastră? Nu se poate trăi, ca pe vremuri, fără?

Sigur că se poate. Că doar nu ne-am născut cu toate astea pe care le avem acum. Nici măcar cu calculatorul în brațe. Sau cel puțin eu. Sunt multe lucruri pe care le deținem, lucruri „inutile” care pur și simplu nu ne sunt necesare sau lucruri pe care ni le dorim. Și fac parte din categoria „nevoi”, se zice. Dar de fapt sunt nevoi false. Nu avem nevoie de atâtea de câte credem noi că avem.

Putem trăi foarte bine cu puține. Mult mai puține decât tot ceea ce ne înconjoară de exemplu, în camera în care locuim în momentul de față.

Nevoi false, nevoi adevărate

Pur și simplu o comparație, pe care ar trebui să o facem atunci când ne delimităm nevoile.

Sunt atât de multe din acelea false, că nici nu ne dăm seama de ele. Le luăm de bune, ca și când ar face parte din noi, din viața noastră.

Uităm, extrem de des, că sunt oameni care nu au cu ce să își facă mâncare, iar noi câteodată, pur și simplu o aruncăm pentru că nu ne mai trebuie.

Sau ne înlocuim „gadgeturile” pentru că cele pe care le avem nu sunt îndeajuns de performante, deși încă funcționează.

Alții, ca și exemplul pe care l-am dat la început, nu au așa ceva. Și nici nu o consideră o nevoie.

Asta ar trebui să ne dea de gândit. Măcar puțin.

Atât.


muzică.



Cred că dau mai mult decât niște replay-uri. E prea tare melodia.
Vizualizări: 661 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: False, nevoi, adevarate | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 2
+1
1 AlexStan (20 Apr 13 8:01 AM) [Intrare]
Singurele nevoi adevarate sunt cele care se refera strict la supravietuire. Pentru a putea supravietuii. Daca ar fi sa zicem, cred ca 95% din nevoi sunt false. Asta pentru ca lumea a trait si fara ele. Nici mancarurile nu sunt nevoi adevarate pana la urma, pentru ca noua ne trebuie un aliment cu care sa ne hranim si doar atat. Nu sa ne facem toate poftele. Poate gresesc, dar asa mi se pare.

0
2 admin (20 Apr 13 4:11 PM) [Intrare]
Nu greșești. Poate părea un procent mare 95, dar din păcate ăsta e adevărul. Un adevăr care ne domină tot mai mult cu nevoi false.

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]