Principala » 2012 » Noiembrie » 10 » Nimeni nu-ți trăiește viața
1:44 AM
Nimeni nu-ți trăiește viața
Nimeni, dar absolut nimeni nu-ți trăiește viața. Doar tu, și numai tu ți-o trăiești.

Oricât de mult ar vrea cei din jurul tău să ți-o modeleze, nu-i lăsa. Oricum aceia sunt doar niște privitori și atât.

Tu ești cel care decide ce face și cum face. Când decid alții în locul tău, ori ești prea slab ca să iei tu decizia ori ești foarte ușor de manipulat. În nici unul din cazuri nu e bine să fii.

De ce? Pentru că asta ar însemna să urmezi dorințele altora.

Ce trebuie să faci? Pur și simplu să fii tu cel care alege și nu oricine altcineva din jurul tău.

Atunci când trupul te doare, sunt persoane care încearcă să te consoleze și să-și spună părerea lor de rău. Dar totuși pot ei să-ți alunge durerea sau să o simtă și ei? Normal că nu. Pot sta doar deoparte și să privească suferința ta. La fel e și în cazul unei dureri sufletești. Doar că acolo, cuvintele pot face uneori minuni.

Sunt persoane care stau și ascultă de părerea acelora care nici măcar nu fac parte din viața lor propriu-zisă, de aceia care sunt de cele mai multe ori „necunoscuți”.

Nici aceia nu-ți trăiesc viața. Lasă-i să creadă ce vor.

Mai sunt și persoane care îți spun cum e mai bine să faci anumite lucruri. Sau care te critică că nu ai făcut ceea ce trebuia. La fel, nici aceia nu-ți trăiesc viața. Tu ești răspunzător de ceea ce faci, astfel că îți asumi și consecințele.

Anumite persoane își dau cu părerea despre ceea ce faci și încearcă să te convingă că totuși trebuie să continui să faci acel lucru, deși ție nu-ți place ce faci. E ca și când ar putea ei să-și dea seama de neplăcerea de care ai parte făcând acel lucru. Normal că nu, și oricum - ei nu-ți pot trăi viața, să aibă de momentele tale fie bune sau proaste.

De multe ori se întâmplă să vorbești cu cineva și să nu fii ascultat cu adevărat, să primești acele mișcări afirmative din cap sau aceleași „ok-uri” care sunt mai mult decât indiferente. Aceia sunt nepăsători dar nu și când vine vorba de ei înșiși. Pe tine nu te ascultă dar au pretenția ca tu să îi asculți. Acesta e clar egoism. Nu te mai chinui să le mai spui ceva despre tine sau neplăcerile tale pentru că oricum, nici ei nu-ți trăiesc viața. 

De aceea, ceea ce trebuie să faci e să-ți trăiești pur și simplu viața făcând ceea ce-ți place, ce vrei, cum vrei, când vrei. Atâta timp cât nu sari de limitele bunului simț și nu faci ceva rău cum ar fi, să profiți de ceilalți sau orice alte lucruri.

Să încerci să nu fii egoist, gândindu-te doar la binele tău și să eviți pe cât se poate „gurile rele” care abia așteaptă să te bârfească. Și dacă chiar o fac, amintește-ți că indiferent de ce ar spune ei - nu-ți pot trăi viața și nici nu o vor face vreodată.

Vizualizări: 576 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: nimeni nu-ti traieste viata, traieste-ti viata | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 2
0
2 Raazvan (11 Noi 12 2:20 AM) [Intrare]
Eu mi-am achizitionat-o prin intermediul internetului si ajuns la posta(Cluj) cam in 5 zile dupa ce am facut comanda. Merita citita si e foarte interesanta! O seara frumoasa! smile ps:nu ma pricep prea bine la bloguri,dar sper sa nu fie o problema prea mare ca am facut un mic chat in aceasta rubrica. smile

Răspuns: Înseamnă că nu merită doar citită, ci și avută în bibliotecă. E și asta o soluție. Și eu mi-am mai comandat cărți de pe internet și au ajuns destul de repede. Mulțumesc mult. Să ai și tu o zi frumoasă. smile
P.S. Nu e absolut nici o problemă. Îmi face plăcere să citesc sfaturile, recomandările, părerile, criticile etc. celor care îmi citesc gândurile, ideile de pe blog. smile
0
1 Razvan (11 Noi 12 1:58 AM) [Intrare]
Este si o carte despre acest subiect... "Viata care ne traieste" de Anatol Basarab. smile

Răspuns: Mulțumesc de recomandare. Poate că am să o și citesc dacă fac rost de ea! smile
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]