Principala » 2012 » Ianuarie » 16 » Ești sau te simți ca și când nu ai fii?
11:30 AM
Ești sau te simți ca și când nu ai fii?
Asta e întrebarea. Nu, nu m-am inspirat din Hamlet deși e una din operele mele preferate. E doar o simplă întrebare pe care mi-am pus-o în cursul zilei: ești sau te simți ca și când nu ai fii?
De unde a pornit sau mai bine zis de unde mi-a venit ideea? Pe scurt am să relatez o discuție pe care am auzit-o azi (da, știu ... nu e frumos să asculți discuțiile altora dar uneori n-ai de ales!).
O ea în vârstă de 70 de ani și un el în vârstă de 85 de ani stăteau de vorbă pe o bancă în timp ce așteptam sosirea autobuzului (și ei tot asta făceau). Știu vârsta lor pentru că și-au spus-o, erau precis cunoștințe mai vechi. La un moment dat el a zis ceva de singurătate și ea a zis ceva extrem de asemănător cu cuvintele astea (nu pot reține exact exact, ce să fac?): Eu nu sunt singură: citesc, cânt, studiez biblia, ascult cd-uri.
Răspunsul ei m-a pus mult pe gânduri. Se vede pe fața ei că are o anumită vârstă. Poate că e singură fizic dar nu și sufletește. Își găsește ocupații sau cine știe. Sunt presupuneri, nu-i cunosc viața ca să pot spune multe alte lucruri certe.
De aici vine întrebarea mea (aplicată acestui caz): ești singur sau te simți ca și când nu ai fii singur?

Singurătatea din câte observ e văzută și cu alți ochi. Nu doar cu de ăia răi așa cum o văd și eu de multe ori. Nu întotdeauna ce-i drept dar o văd și o simt. Nu vreau să o descriu acum sau să scriu mai multe despre ea. Consider că merită un articol dedicat.

Poate primesc și eu un răspuns la întrebarea mea ... poate ...

Vizualizări: 620 | Adăugat de: admin | Cuvinte cheie: raspuns, singur, varsta, simtire | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 3
0
3 Andrei (17 Ian 12 10:47 PM) [Intrare]
Intr-un grup de persoane... poti sã te simti la fel de singur ca si cum ai sta singur

Răspuns: Din păcate e foarte adevărat ceea ce spui.
0
2 Negru Voda (17 Ian 12 3:03 PM) [Intrare]
timp* scz de greseala

0
1 Negru Voda (17 Ian 12 3:02 PM) [Intrare]
Atata cat il ai pe Dumnezeu in suflet..nu poti fi singura..

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]